Svarbiausias įrašas

Ar vitaminai akims gali apsaugoti nuo glaukomos?

Naminės priemonės nuo lūpų pūslelinės

Kokios naminės priemonės nuo lūpų pūslelinės yra pačios geriausios ir veiksmingiausios?

1. Vazelinas

Tiks kaip pati pirmoji pagalbos priemonė -iššokus pirmajai pūslelei. Sutepkite lūpas vazelinu. Lašelis vazelino neleis ant odos esančioms bakterijoms prasibrauti pro odos barjerą-  ir taip pagreitins gijimo procesą.

Jokiu būdų ant šios opelės netepkite maskuojančių kosmetikos priemonių. Visų pirma- jos tik trukdo gijimo procesui. Antra - savo kosmetikos priemonėje galite palikti viruso užkratą, kurį  pastoviai vėliau tepsite ant odos. Trečia ir pagrindinė taisyklė -  kosmetika niekada netepama ant pažeistos odos.

2. Gydomieji tepalai

Vaistinėse yra daug tepalų skirtų lūpų pūslelinei gydyti. Jos visiškai tinka ir yra ypač naudingos, kai už lango yra vėjuota ar saulė yra ypač kaitri.

3. Kai kurie maisto produktai

Lizinas

Mokslininkai pastebėjo, jog kai kurie maisto produktai slopina pūslelinės virusą. Visuose šiuose maisto produktuose yra viena amino rūgštis - lizinas. Lizino yra piene, žuvyje, mėsoje ir ankštiniuose maisto produktuose. Taigi, pradėjo tinti lūpa- gerkite daugiau pieno.

Ar yra tokių amino rūgščių, kurios skatina šio viruso veiklą?


Pasirodo, kad yra. Tai argininas. Jeigu valgysite argininu turtingus maisto produktus- tik skatinsite viruso plitimą. Kur yra arginino? Arginino šaltiniais laikomas šokoladas ir įvairūs riešutai- įskaitant migdolus ir žemės riešutus. Taigi- jeigu jau puola pūslelinė,- šokoladą padėkite į šoną bent savaitei.

Juodoji arbata

Nuo seno garsėja dezinfekuojančiomis savybėmis. Puiki pagalbos priemonė, jeigu bėrimas dar tik kyla. Ant skaudančios vietos pridėkite juodosios arbatos arbažolių maišelį ir šį kompresą palaikykite kelias minutes. Skausmas ir tinimas tikrai sumažės.

Česnakas


Taip pat gerai žinomas gamtinis antibiotikas. Česnakas žudo ir bakterijas ir virusus. Senas liaudiškas vūdas gydyti lūpų pūslelinei - tiesiog pridėti pusę česnako skiltelės ant  pūslelės virš lūpos ar kitoje bėrimo vietoje.

Pienas

Jau anksčiau minėjome, jog piene yra lizino - amino rūgšties, kuri padeda gyti bėrimo pažeistai odai. Kad žaizdelės gytų greičiau - tiesiog pasidaryk pieno kompresą. Vatos diskelį sudrėkink pienu ir palaikyk šį kompresą ant lūpū  kelias minutes. Tiesa, pienas labiausiai pravers kai pūslelės dar tik pradeda kilti, - vos tik pradėjo deginti lūpą.

Pomidorai ir alavijas

Kad žaizdelės nepūliuotų ir greičiau gytų ant jų galima dėti alavijo lapo minkštimo arba pomidorų minkštimo kompresus. Alavijas yra tikrai sena ir patikrinta priemonė kovojant  ne tik su šia bėda, bet ir aplamai su visomis odos problemomis.

Laimas - žalioji citrina


Žaliosios citrinos taip pat yra veiksminga virusus ir bakterijas žudanti priemonė. Kad virusinis bėrimas gytų geričiau, siūloma po 2-3 lašelius šviežių laimo sulčių lašinti ant pūslelinės pažeistų vietų po 2-3 kartus per dieną.

Medus ir actas


Medaus ir acto kompresas taip pat gan veiksmingai gydo lūpų pūslelinę. Sena liaudiška priemonė- sumaišyti 1 valgomąjį šaukštą medaus su šlakeliu valgomojo acto. Vatos diskelį sudrėkinti į šį mišinį ir pridėti prie skaudančios vietos kelioms minutėms.

Ką daryti, kad  šis virusinis bėrimas jūsų nevargintų?

Turime nuliūdinti, - jeigu jau kartą šis bėrimas jus užpuolė, - atsikartoti jis gali bet kada. Ypač peršalus ar nesveikuoja.
Kad nepasigautumėte naujos jo atakos, būtina laikytis asmens higienos principų.

Jokiu būdu neleiskite kitiems naudotis savo dantų šepetuku. Jo iš viso nepalikinėkite atviroje, visiems prieinamoje vietoje.

Savo asmeninės higienos priemonėmis nesidalinkite su niekuo - nei su sese, nei su drauge.

Namuose geriausia naudotis tik asmeniniu rankšluosčiu,

Rankšluostį ir kempines bei kitas prausimosi priemones laikykite tik švariai. Jeigu išbėrė - seną rankšluostį skalbkite, ir naudokite tik švariu, karštai išlygintu veido rankšluosčiu - kad bėrimas neplistų.

Nevalgykite iš nešvarių indų ar su nešvariais stalo įrankiais.Net jeigu atostogaujate gamtoje - pavalgę stalo įrankius ir indus būtinai išplaukite su muiluotu vandeniu.

Jokiu būdu nevalgykite neaiškios kokybės užeigose ir restoranuose- ypač atostogaudami. Geriau įsimeskite sumuštinį.

Su savimi nešiokitės skystą antibakterinę priemonę rankoms dezinfekuoti. Ji ypač praverčia žmonių susibūrimo vietose. Žinoma, geriau ją ne tik turėti, bet ir reguliariai ja naudotis.

Būkite sveiki:)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą