Svarbiausias įrašas

Ar vitaminai akims gali apsaugoti nuo glaukomos?

Ką daryti iššokus pūslei?

Ką daryti iššokus pūslei?


Artėjant vasarai, pūslės ir nuospaudos tampa kasdieniniu dalyku. Tačiau niekas nesako, jog nepatogaus batelio pritrinta pūsle nereikėtų rūpintis. 

Kaip tai daryti teisingai ?

Pirmiausia, - jeigu pūslė yra neskausmingac- stenkitės jos nepažeisti. Kol pūslė sveika ir nėra didelė- oda vis dar atlieka savo funkciją- saugo jus nuo bakterijų ir infekcijos. Tiesiog pridenkite šią pūslę pleistro gabalėliu ar nedideliu tvarsteliu. 

Jeigu pūslė yra didelė, labai skausminga ar trukdo vaikščioti ar dirbti- geriau pasirodykite medikams. Jeigu medicinos įstaigos šalia nėra,- gali tekti pasitelkti ir liaudiškus metodus.


Kaip pradurti didelę pūslę?

Ne paslaptis- kuo pūslė didesnė, - tuo labiau jums skauda. Tačiau lupti pūslės ar jos nukirpti nereikia - tik padidinsite infekcijos pavojų. Jūsų tikslas- sumažinti pūslės turinį ir palikti kuo daugiau apsauginio odos sluoksnio. Štai kaip tai reikėtų daryti teisingai: 

Pirmiausiai gerai nusiplaukite rankas su šiltu vandeniu ir muilu.

Pūslę sutepkite dezinfekuojančiu skysčių- jodo ar spirito ar kitu dezinfekuojančiu tirpalu.
Švarią adatą nuvalykite medicininio spirito arba skruzdžių spirito tirpalu- kad ji taptų sterilia.
Su šia spiritu nuvalyta adata keliose vietose švelniai pradurkite pūslę šalia jos krašto ( ne viduryje). Leiskite iš pūslės išbėgti turiniui. Nekrapštykite ir nejudinkite pūslės odos.

Pūslės paviršių galite sutepti vazelinu arba priešbakteriniu tepalu ir padenkite ją steriliu marlės tvarsteliu. 
Tvarstelį reikia keisti kiekvieną dieną.

Ką daryti, kad bateliai nepritrintų pūslių

Pirmiausia- nešiokite tik patogius batus ir batelius. 
Jeigu diena karšta - vertėtų nešioti ir drėgmę sugeriančias medvilnines kojinaites.
Šiai dienai taip pat yra specialių batų įklotų, kurie yra specialiai skirti apsisaugojimui nuo pūslių ir nuospaudų.
Iš savo praktikos pastebėjome, jog per karščius geriausia yra nešioti minkštos odos arba zomšos batelius arba mokasinus - su jais oda kvėpuoja lengviau ir mažiau pritrinama pūslių. 
Vyresnio amžiaus žmonės mėgsta naudoti specialią pėdoms skirtą pudrą, kuria galite ištrinti pėdas ar papudruoti medvilninių kojinaičių vidų.
Jeigu dirbate darže - pirštinių vidų taip pat vertėtų papudruoti vaikiška pudra- taip sumažėja rizika prisitrinti skausmingą pūslę dirbant su sodo ar daržo įrankiais.  

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą