Svarbiausias įrašas

Ar vitaminai akims gali apsaugoti nuo glaukomos?

Liaudiški kraujagysles valantys receptai

Liaudiški kraujagysles valantys receptai 



Šių receptų iš lūpų į lūpas keliauja ne vienas ir ne du. Kiek jie veiksmingi- sunku pasakyti, nes į kraujagysles akies neįkiši ir nepasakysi, ar cholesterolio plokštelės ant jų sieneluš aptirpo ar ne. Paprastai yra teigiama, jog retyskiais pavartojant žemiau pateiktus gėrimus jūsų kraujagyslės taps elastingesnės. Kraujagysles valyti siūloma asmenims, kurių arterinis kraujospūdis linkęs staiga pakilti ir norintiems išvengti aterosklerozės.


Kokie maisto produktai valo kraujagysles?


Tradiciškai manoma, jog kraujagysles nuo aterosklerozinių plokštelių sankaupų išvaldyti padeda trys maisto produktai - česnakas, citrina ir  medus.

Česnakas liaudyje garsėja kaip žarnyno parazitus naiinanti priemonė. Manoma, jog reguliariai vartojant česnaką galima sustabdyti aterokslerozinių plokštelių formavimąsi kraujagyslėse ir net jas ištirpinti. Iš esmės - česankas tikrai stiprina mūsų kraujagyslių sieneles, naikina virusus ir padeda peršalus.

Citrinos tirpdo riebalus. Be to jose yra labai daug vitamino C. Manoma, jog citrinos taip pat gali pagelbėti tirpdant kraujagyslėse augančias cholesterolio plokšteles. Na, jeigu ir neištirpinsite - bent jau sveikatą pataisysite, nes citrinose tikrai labai daug antioksidantų. Tik neužmirškite, jog prieš vartojant, citrinas yra būtina labai gerai kelis kartus nuplauti  su sodos tirpalu,- kad nuplautumėte ant jų žievelių nuo purškimo užsilikusius pesticidus.

Medus yra ypatingas mineralų ir mikroelementų šaltinis. Vartodami medų jūs tikrai papildysite senkančias organizmo mikroelementų ir mineralų atsargas, sustiprinsite savo imunitetą bei pasijusite žymiai žvalesniais.

Kaip geriami kraujagysles valantys mišiniai?


Paprastai jie yra geriami 10 dienų iš eilės.
Jie geriami ryte,tik atsikėlus ir dar  nieko nevalgius.
Po to yra būtina išgerti vandens. Per dieną taip pat būtina išgerti ne mažiau kaip 4 stiklines vandens su šviežiai spaustos citrinos sultimis.


Kas negali užsiimti kraujagyslių valymu?


Pirmiausia jums reikėtų pasitarti su savo gydančiu gydytoju- ar jūsų sveikata leis vartoti konkretų mišinį.
Kai kuriems žmonėms česnako vartoti negalima,- ypač sergant inkstų ir šlapimo takų susirgimais.
Citrinos ir medaus negali vartoti jiems alergiški žmones.
Jokiomis savigydos procedūromis negali užsiimti būsimos mamos ir maitinančios motinos.

Kraujagysles valantys mišiniai su medumi ir citrina


1 receptas

Kas rytą nevalgius jums reikia išgerti šį mišinį iš citrinos sulčių, medaus ir augalinio aliejaus. Jį reikia gerti 10 dienų iš eilės.

Jums reikės

1 arbatinio šaukštelio šviežiai spaustų citrinos sulčių
1 arbatinio šaukštelio medaus
1 arbatinio šaukštelio alyvuogių aliejaus

2 receptas

Iš ryto nevalgius reikia gerti šį citrinos sulčių ir medaus gėrimą. Gerti reikia 10 dienų.

Jums reikės

1 arbatinio šaukštelio medaus
Pusės citrinos sulčių
3/4 stikllinės šilto virinto vandens

Viską sumaišyti. Medų išmaišyti kol ištirps ir gerti,

3 receptas

Jums reikės

2 citrinų
2 valgomųjų šaukštų medaus

Citrinas sumalti su mėsmale.Gautą masę sumaišyti su medumi. Būtinai trinti mediniu šaukštu. Gautą masę sudėti į stiklinį stiklainėlį ir palikti vienai parai nusistovėti. Vartoti po vieną valgomąjį šaukštelį tris kartus per dieną prieš valgį.


Kraujagysles valantys mišiniai su citrina ir česnaku


1 receptas


Česnako ir citrinų ištrauka

Jums reikės
4 česnako galvučių ir 4 didelių sunokusių citrinų.Česnakus išdalinti į skilteles.Nuvalyti. Citrinas kruopščiai nuplauti ir supjaustyti dideliais gabalais. Žievelės nelupti. Viską sudėti į elektrinę trintuvę ir sutrinti į vientisą košelę. Košelę sudėti į trilitrinį stiklainį ir užpilkite atšaldytu virintu vandeniu iki pat stiklainio viršaus. Stiklainį uždenkite dangteliu ir palikite nusistovėti 3 paras.Padėkite stiklainį į tamsų kampą, kad jo neapšviestų saulė. Stiklainį kasdien kelis kartus suplakite. Po 3 dienų šią ištrauką reikia nukošti, perpilti į tamsų švarų butelį ir pastatyti į šaldytuvą.
Sveikiems ir nesergantiems skrandžio bei virškinamojo trakto ligomis asmenims šią išrauką rekomenduojama gerti 20 minučių prieš valgį tris kartus per dieną. Paprastai yra geriama apie pusę stiklinės.Jeigu jūsų skrandis jautrus ir turite kitų sveikatos problemų,- šią ištrauką rekomenduojama gerti po 3 valgomuosius šaukštus per dieną tuoj pat prieš valgį.


2 receptas


Medaus, citrinų ir česnako sirupas

Teigiama, jog būtent šis sirupas tirpdo cholesterolio plokšteles.

Jums reikės

6 didelių citrinų
350 ml skysto medaus- geriausiai liepų arba lauko gėlių
4 česnako galvučių

Citrinas nuplaukti, supjaustyti gabalais. Česnakus nuvalyti. Viską sumalti elektrinėje trintuvėje. Gautą masę sukrėsti į medų. Sirupą gerai išmaišykite mediniu šaukštu, gerai uždenkite ir padėkite į tamsų kampą bent 10 dienų.Po 10 dienų šį sirupą reikia nukošti ir perpilti į jums patogų gerai uždaromą indą. Saugoti šaldytuve.
1 valgomąjį šaukštą šio medaus sirupo reikia skiesti šilto virinto vandes stikline ir gerti kiekvieną rytą ant tuščio skrandžio bei vakare prieš pat miegą. Šį sirupą gali gerti ir turintys jautrų skrandį asmenys


3 receptas


Kraujagyslių valymas su česnaku ir vynu

Jums reikės

12 česnako skiltelių
3 raudonojo vyno stiklinių

Kiekvieną česnako skiltelę supjaustyti į keturias dalis. Supjaustytą česnaką užpilti raudonuoju vynu. Stiklainį uždengti ir pastatyti ant lango dviems savaitėms. Kiekvieną dieną česnakus būtina gerai supurtyti po 2-3 kartus. Po dviejų savaičių trauktinę perkošti ir supilti į tamsų butelį.
Ši trauktinė geriama kasdien po 1 valgomąjį šaukštą trisk kartus dienoje. Kursas 30 dienų.

Kraujagyslių valymas su krienais ir citrina


Jums reikės 250 g krienų šaknų
250 g šviežios citrinos
250 g česnako.

Krieno šaknis nulupti.Citrinas nuplauti. Česnakus nuvalyti. Viską sumalti mėsmale du kartus.Gautą mąsę praskieskite tokiu pat kiekiu šalto virinto vandens. Supilkite viską į stiklinį indą ir pastatykite šaltai į šaldytuvą.
Ši ištrauka yra geriama po 1 valgomąjį šaukštą tris kartus dienoje. Ją reikia išgerti pusvalandį prieš valgį. Kai kas rekomenduoja po to suvalgyti 1 po 1 arbatinį šaukštelį medaus.


Kraujagyslių valymas laukiniais česnakais


Laukinio česnako laiškus nuplaukite, nusausinkite. Supjaustykite smulkiais gabalėliais. Visą užpilite degtine. Degtinės imamos 2 dalys vienai daliai česnako. Mišinį pastatykite tamsioje vietoje ir palikite 3 savaites. Po trijų savaičių viską perkošti. 10 trauktinės lašų lašintii į vandens stiklinę ir gerti 3 kartus per dieną tol, kol jausitės geriau. 


Kraujagyslių valymas su pienu ir citrina


Šitaip kraujagysles valyti rekomenduojama 2 savaites.Kiekvieną dieną jums reikia turėti po 3 citrinas ir po 1 litrą pieno. Ryte anksti, tik atsikėlus yra išgeriama 1/3 pieno dalis, po to išgeriamos 1 citrinos sultys. Taip daroma ir per pietus ir per vakarienę. Tomis dienomis negalima valgyti mėsos, valgomas tik augalinis maistas.


Kraujagyslių valymas su pienu ir arbata


Iš esmės tai pasninkas, kurio metu geriama tik arbata su pienu ir nieko nevalgoma. Teigiama, jog taip pasninkaujant organizmas išsivalo nuo šlakų ir toksinų.

Tris kartus per dieną geriama taip paruošta arbata

Į arbatos puodelį pilamas vienas penktadalis pieno ir likusios keturios dalys plikytos arbatos. Šią arbatą reikia gerti kas 2 valandas. Taip geriama nuo 2 iki 5 dienų.
Iki 3 valandos po pietų į šią arbatą negalima nieko dėti, Po 3 valandos į arbatą galima įdėti cukraus arba medaus.
Jeigu pasninkaujate ilgiau nei 2 dienas- būtina valyti žarnyną su klizma.

Kraujagyslių valymas šermukšniais


Visą mėnesį reikia kasdien suvalgyti po 300 g šermukšnių vaisių. Tą patį kursą galima kartoti po pusės metų.


3 komentarai: