Svarbiausias įrašas

Ar vitaminai akims gali apsaugoti nuo glaukomos?

Sąnarių valymas su ryžių gira

Sąnarių valymas su ryžių gira 



Ši ryžių gira yra malonaus skonio. Ją paruošti tikrai nesudėtinga- tai gali kiekviena šeimininkė. Kuo ji ypatinga? Ryžių gira gali padėti skaudant sąnariams, Ypač jeigu sąnarių skausmai atsirado dėl osteochondrozės - kitaip tariant - nuo senstant atsiradusių sąnarių pakitimų. Gira nėra stebuklingas receptas, tačiau pastoviai ją geriant- sąnarių skausmai  per ilgesnį laiką kažkaip pasimiršta. Nieko ypatingo šioje giroje nėra - tik ryžiai, cukrus ir razinos, todėl jūsų kepenų ji tikrai neapnuodys. Ryžių gira yra malonaus skonio, todėl gali patikti visiems. Vienintelis jos trūkumas - ji gan saldi, todėl sekantys savo cukraus kiekį kraujyje turėtų būti atsargesni ir dėl jos vartojimo pasitarti su gydančiu gydytoju.

Ryžių giros receptas nuo sąnarių skausmų


Išeiga - 1 litras

Jums prireiks


1 litro vandens
4 valgomųjų šaukštų ryžių- jei tik yra galimybė- rinkitės ruduosius, nevalytus ryžius.
3 valgomųjų šaukštų cukraus
5 razinų

Vandenį užvirinti ir atšaldyti. Į vandenį supilti ryžius, cukrų ir sudėti razinas. Viską gerai išmaišyti ir uždengti. Pastatyti šiltai - tegu rūgsta bent 4 dienas. Jeigu lauke labai karšta, - gira gali įrūgti ir per 3 dienas.Įrūgusią girą nukošti ir perpilti į butelius. Girą statyti į šaldytuvą. Jeigu skauda sąnarius - šią girą reikėtų geri po 150 ml tris arba keturis kartus per parą.
Neužmirškite, jog šią girą galima naudoti sekančiai giros porcijai užraugti. Tai padaryti yra visiškai paprasta - ryžių nuosėdas užpilkite 1 litru šalto vandens, tačiau razinų reikės tik 3 ir ryžių taip pat reikės tik 3 šaukštų. O cukraus reikės tik pusantro (1 ir 1/2) valgomojo šaukšto. Iš trečios giros porcijos taip pat galima toliau gaminti girą. Tačiau  cukraus ir ryžių reikės imti tik po pusantro (1 ir 1/2) valgomojo šaukšto.Jeigu norite ryžių giros turėti  visuomet- gaminkite ją pagal trečiojo rauginimo proporcijas iš užsilikusio raugo.  Taigi- jeigu būsite atidūs ir neišsiblaškę- pastoviai turėsite ryžių giros raugo.

Ši gira veikia taip pat kaip ir mirkyti ryžiai. Ji labiau tinka tiems, kas nenori kankintis ir skaičiuoti  kiek dienų mirko ryžiai puodelyje.Ryžių girą patariama gerti apie vieną mėnesį laiko.

Neužmirškite, jog pastoviai geriant ryžių girą, iš jūsų organizmo gali būti šalinamos ne tik druskos, bet ir labai reikalingas kalis. Kad jo nepritrūktų, stenkitės bulves virti su lupyna, valgį paįvairinti džiovintais abrikosais, obuoliais, citrinomis, kuo dažniau valgyti košes, ypač sorų.

Sąnarių valymas saulėgrąžų šaknimis


Reikia imti 2 valgomuosius šaukštus smulkintų saulėgrąžų šaknų ir užpilit jas 1 litru vandens. Šį užpilą kaitinti vandens vonioje 20 minučių. Po to leisti ištraukai atvėsti ir nukošti. Visą pagamintą ištrauką reikia išgerti vienos dienos bėgyje. Sekantį rytą saulėgrąžų šaknis ruošti iš naujo. Paprastai yra geriama apie mėnesį laiko. Saulėgrąžų ištrauka yra geriama po stiklinę. Gerti reikia po valgio praėjus 1 valandai.  Atsargiai - taip valant sąnarius labai keisis šlapimo spalva. Ji pasikeičia maždaug po 2-3 savaičių. Nuovirą siūloma gerti tol, kol šlapimas pradės šviesėti.

Sąnarių valymas česnaku ir citrinomis


Jums prireiks


7 česnako galvučių
7 citrinų,
700 g medaus,
700 g džiovintų abrikosų,
7 naminių vištų kiaušinių lukštų


Kiaušinių lukštus reikės sumalti kavamale, ir suberti į litrinį stiklainį. Citrinas nuplauti ir sumalti mėsmale
sumaltas citrinas (citrinų žievę nulupti, o sėkleles išimti žievės ir sėklų). Ant susmulkintų kiaušinių lukštų supilti maltas citrinas ir palikti gerai savaitei.Po 7-10 dienų kiaušinių lukštai jau turi būti ištirpę.

Po to mėsmale reika sumalti mėsmale česnakus bei  džiovintus abrikosus. Česnakus ir abrikosus sumaišyti su skystu medumi.
Gautą mišinį reikia sumaišyti su maltomis citrinomis.Visas mišinys turi būti laikomas šiltai 7 dienas, o paskui jrė reikia dėti  į šaldytuvą. Šį mišinė reikėtų vartoti po 1 valgomąjį  šaukštą 2 kartus per dieną – ryte ir vakare. Geriausia tai daryti likus valandai prieš valgį.

Būkite sveiki:)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą