Svarbiausias įrašas

Ar vitaminai akims gali apsaugoti nuo glaukomos?

Riebalus tirpdantys kokteliai

Riebalus tirpdantys kokteliai 



Riebalus tirpdantys kokteliai nėra naujiena. Iš tiesų riebalų deginimas yra tapęs milijonines pajamas nešančiu bizniu. Dažniausiai tai pramoniniu būdu gaminami kokteliai, kurie parduodami kaip dietinis maisto produktas, maisto papildas ir panašiai. Dažniausiai juos siūloma vartoti vietoje normalaus maisto, siekiant numesti svorį.
Žemiau pateikiame paprastų sulčių koktelių receptus, kurie yra sudaryti iš tų vaisių ir daržovių, kurie padeda deginti riebalus. Tai tik smagūs sulčių mišiniai, kurie papildys jūsų organizmą didele vitaminų ir mikroelementų doze.Jie patys nemažina svorio, tačiau geriant šiuos sulčių koktelius svoris krinta lengviau ir greičiau. Reikia atsiminti, jog sultys nėra labai nekaltas daiktas. Pagalvokite patys-tam, kad išspaustumėte 1 vaisių sulčių stiklinę, - kartais turite sunaudoti iki 5 vaisių.Tai reiškia, jog išgėrus stiklinę sulčių, į jūsų organizmą patenka cukrus iš tiek pat vaisių. Jeigu sergate cukralige ar inkstų ligomis, šis faktas turėtų jus priversti susimąstyti.


Kaip patiems pasigaminti riebalus deginančius kokteilius?


Tikrai nereikia bėgti į parduotuvę ir mesti krūvos pinigų naujausiai dietinei arbatai ar baltyminiam kokteliui.Tačiau, kad lieknėti sektųsi greičiau, prieskonių, vaisių ir daržovių tikrai reikės nusipirkti. Tačiau šiuos prieskonius jūs gerai pažįstate nuon vaikystės- tai pipirai ir cinamonas. Tiek pipirai (o ypač raudonieji kajeno), tiek cinamonas padeda mesti svorį. Mokslininkai įrodė, jog šie prieskoniai sugeba paspartinti mūsų medžiagų apykaitą ir taip lengviau tirpsta riebalai.O tai, kad kai kurie vaisiai ir daržovės turi labai daug ląstelienos,- jums aiškinti kaip ir nereikia. Reikia prisiminti tik tai, kad ląsteliena suriša mums nereikalingas maisto atliekas ir kaip šluotelė išvalo visą žarnyną. Taip pagerėja žarnų judesiai ir išsivalo žarnynas.Kas ir paded kristi svoriui.


1. Kivių ir citrinų kokteilis


Jis jums suteiks energijos ryte. Citrina ir kivis- idealūs vitamino C šaltiniai. O jo taip trūksta pavasarį. Šis koktelis suteiks jėgų ir žvalumo.
.
Išeiga

Jums prireiks

1 kivio
2 citrinos riekučių
7-8 mėtos stiebelių su lapeliais
7-8 petražolių stiebelių su lapeliais
100 ml vandens
Jeigu norite, galite ir mėgstate - pusės arbatinio šaukštelio medaus

Kivio vaisių ir žoleles sutrinti elektrinėje plaktuvėje. Viską praskiesti vandeniu, išspausti citrinos sultis ir tuojau pat išgerti.Šiam kokteliui geriau naudoti specialiai paruoštą vandenį,- tai yra prieš tai užšaldytą ir atitirpdytą vandenį.


2. Greipfrutų ir ananasų kokteilis


Greipfrutai, ananasai, kefyras ir moliūgo sėklos- tikrai tirpdo riebalus. O jeigu pabandysite juos vartoti kartu?Pabandykite.

Išeiga

Jeigu norėsite pasigaminti šį kokteilį jums prireiks

1/4 didelio greipfruto
4 didokų ananaso gabalėlių
250 ml kefyro
30 g nekepintų (šviežių) moliūgų sėklų (jų yra vaistinėse)
Kokosų aliejaus - 30 ml

Nuo greipfruto nulupti baltas odeles. Minkštimą supjaustyti gabalėliais. Nuo ananaso nulupti žievę ir supjaustyti gabalėliais. Visus produktus sudėti į plaktuvą ir sutrinti. Gerti tuojaus pat.

3. Kefyro ir imbiero kokteilis


Šis tikrai veikia ir yra pakankamai pigus. Brangiausia kokteilio dalis- imbieras. Kefyras padės jūsų žarnynui geriau mesti svorį, o imbiero, pipirų ir cinamono derinys- paspartins medžiagų apykaitą.

Išeiga

Jeigu norėsite pasigaminti šį kokteilį, jums prireiks

250 ml kefyro
1/4 arbatinio šaukštelio raudonųjų pipirų
1/5 arbatiniošaukštelio tarkuoto imbiero
1/5 arbatinio šaukštelio cinamono

Viską išplakite trintuvėje. Šį kokteilį geriau gerti prieš miegą.

4. Medaus ir obuolių acto kokteilis


Šį kokteilį geriau gerti rytais. Jis netiks sergantiesiems cukralige ir tiems, kas alergiškas medui.

Išeiga

Šiam kokteiliui jums prireiks

250 mililitrų virinto vandens
1 arbatinio šaukštelio medaus
1 arbatinio šaukštelio obuolių acto
1/2 arbatinio šaukštelio cinamono

Medų išmaišykite vandenyje. Į jį supilkite actą ir cinamoną. Išmaišykite ir gerkite.

5. Obuolių, kivių ir salierų kokteilis


Salieras yra laikomas neigiamas kalorijas turinčia daržove. Tai reiškia, jog jis yra taip sunkiai virškinamas, jog kalorijų organizmui neprideda. Priešingai, tam kad jį suvirškintų, organzimas pats turi eikvoti savo maisto atsargas. Praktiškai taip tikrai nėra, tačiau salierai tikrai padeda mesti svorį.Todėl neretai siūloma užkandžiauti šiais žaliais stiebeliais kai laikotės dietos.  Salierų  stiebų sultis galima derinti beveik su visais vaisiais ir daržovėmis.

Išeiga

Jeigu norėsite pasigaminti šį kokteilį jums prireiks

200 g salierų stiebų
2 vidutinių obuolių
1 kivio
1/2 laimo sulčių
100 g vandens
1/2 stiklinės ledukų

Obuolius nulupti ir supjaustyti ketvirčiais. Salierų stiebelius supjaustyti gabalėliais. Kivį nulupti. Viską sudėti į elektrinį plaktuvą, įtrėkšti laimo sultis ir išplakti iki putų. Supilti vandenį ir sudėti ledukus. Dar kartą suplakti.

6. Energetinė kava


Apie žaliosios kavos pupeles burzgia visas internetas. Kiek žaliosios kavos pupelės padeda mesti svorį taip ir lieka neaišku, tačiau pabandyti galima. Visa bėda, jog šios kavos pupelės turi būti perkamos tik iš aprobuotų pardavėjų. Žaliosios kavos pupelių negalima vartoti nepilnamečiams, nėščioms ir maitinančioms moterims, sergantiesiems cukralige, bei turintiems aukštą kraujospūdį. Ši kava netinka sergantiesiems širdies ir kraujagyslių ligomis. Žaliosios kavos taip pat negalima gerti daugiau kaip 1 puodelio per dieną.

Išeiga

Liekninančios kavos puodelio proporcijos būtų tokios

100-200 ml vandens
1 arbatinis šaukštelis maltos žaliosios kavos pupelių
1/2 arbatinio šaukštelio malto cinamono

Šią kavą reikėtų ruošti taip pat kaip ir įrastinę.

7. Kivių, bananų, granatų ir apelsinų kokteilis 


Išeiga

Šiam kokteiliui jums prireiks

1 kivio
1/2 vidutinio banano
1/2 vidutinio obuolio
1 granato sulčių
1/2 citrinos
1 apelsino sulčių
1/2 stiklinės vandens

Kivį, bananą ir obuolius nulupti ir sutrinti elektrinėje plaktuvėje. Į šią tyrelę įmaišyti prieš tai išspaustas apelsino, citrinos ir granato sultis. Viską praskiesti vandeniu ir tuoj pat išgerti. Šio koktelio nereikėtų gerti jeigu jūsų cukraus kiekis kraujyje linkęs padidėti (tai yra sergant cukralige).


8.Arbūzų  ir kivių kokteilis


Puikus troškulį malšinantis gėrimas. Arbūzai ne tik malšina troškulį,- jie pasižymi ir šlapimą varančiu veikimu, todėl padės pašalinti nereikalingų skysčių perteklių iš organizmo.O kiviuose esantis vitaminas C suteiks energijos ir žvalumo.

Išeiga

Jeigu norėsite paruošti šį kokteilį, jums prireiks

2 vidutinių kivių vaisių
200  g arbūzo
keleto ledukų

Arbūzo žievę nulupti.Spjaustyti į gabalus. Kivius nulupti. Viską sudėti į elektrinį plaktuvą ir išplakti. Gerti tuojaus pat.


9. Kivių, greipfrutų ir imbiero kokteilis


Aštrus, skanus ir padeda mesti svorį. Šis koktelis - vitamino C užtaisas, todėl tikrai padės lieknėjant.

Išeiga

Jeigu norėsite pasigaminti šį kokteilį, jums prireiks

1 kivio
1 greipfruto - viso
50 g tarkuoto imbiero
1\2 citrinos
Kelių ledo gabalėlių

Nulupti kivio ir imbiero odeles.Imbierą nulupti ir sutarkuoti smulkia tarka. Vaisius sudėti į elektrinį plaktuvą. Į jį įspausti pusės citrinos sultis. Įmesti keletą ledukų. Išplakti. Gerti tuojau pat.


10. Ananasų ir kivių kokteilis


Šį kokteilį siūloma gerti vakare, ypač jeigu vakarienė buvo labai soti.

Išeiga


2 dalių kivio
5 dalių ananaso

Vaisių minkštimą suplakti elektrinėje plaktuvėje. Viską gerti tuojaus pat.


Ką jums dar reikėtų žinoti apie riebalus tirpdančius kokteilius?


  • Tai vaisių ir daržovių sulčių kokteliai. Jeigu į juos įmaišysite alkoholio- riebalų jie netirpdys.Greičiau veiks priešingai.
  • Riebalus tirpdančius kokteilius visada reikia ruošti tik iš šviežių vaisių ir daržovių. Kartais į juos dedama šaldytų uogų,- tačiau tai daroma retai.
  • Vaisius ir daržoves visada reikia lupti ir pjaustyti tuoj pat prieš vartojimą. Jeigu juos supjaustysite iš vakaro- naudos iš jūsų kokteilio nebus jokios. Nes visi vitaminai išgaruos ir suirs nuo kontakto su oru.Gerti juos taip pat reikia tuojau pat. Pastovėjęs 2-3  valandas,toks kokteilis taps paprasčiausiu skaniu gėrimu, nes veikliosios medžiagos bus suirę.
  • Jeigu norite kuo daugiau išsaugoti vitamino C- citrusinių vaisių nereikėtų plakti plaktuvuose, kurių viduje yra metalinių detalių. Vitaminas C suyra susilietęs su metalu.

1 komentaras:

  1. Keista, kad ir moliūgų sėklos prisideda prie riebalų tirpdymo. Na super, kokteilių receptai pasidalinsiu ir su draugėmis.

    AtsakytiPanaikinti