Svarbiausias įrašas

Ar vitaminai akims gali apsaugoti nuo glaukomos?

Kaip gydyti pagirias liaudiškais būdais

Kaip gydyti pagirias liaudiškais būdais 



Nuo vaikystės esame girdėję, jog alkoholis nėra geras daiktas. Tačiau didžiosios šventės o kartais ir savaitgaliai neretai neapsieina be alkoholio. Ypač nemalonu, kai šių skaidrių lašų tenka padauginti ir ryte skauda galvą, dreba rankos ir skrandis tiesiog atsisako dirbti. Trumpai pasakius- ryte užklumpa skausmingos pagirios.
Ką daryti? Žemiau pateikiame mums žinomus liaudiškus pagirių gydymo būdus Šie liaudiški metodai yra laiko patikrinti ir jūsų sveikatai žalos padaryti neturėtų.. Jeigu jūs žinote daugiau- būtina palikite mums komentarą. Būkite tikri- įtrauksime.


Kaip gerti alkoholį, kad sekančią dieną nebūtų pasekmių?


Geriausia jo iš viso negerti. Tačiau baliai ir festivaliai, deja be alkoholio neapsieina.

Pirmas būdas- užgerkite alkoholį vandeniu


Gerkite kuo daugiau vandens. Pakėlėte taurelę? Po jos išgerkite  mineralinio vandens. Skieskite alkoholį vandeniu, nes būtent vandens neteikimas yra vienas iš nemaloniausių alkoholio poveikių. Be to, vanduo tirpdys toksinus, kurie dirgins jūsų skrandį ir padės juos greičiau pašalinti iš organizmo.


Antras būdas- mėgstamas chirurgų- pasitelkite pirmosios pagalbos priemones


Prieš vakarėlį išgerkite aktyvuotos anglies tablečių. Metodas senas ir veiksmingas. Aktyvuota anglis mechaniškai sugeria skrandžio gleivinėje esančius toksinus ir tebėra vartojama teikiant pirmąją pagalbą apsinuodijusiems. Tik vienos tabletės tikrai neužteks. Reikia bent kelių.


Trečias būdas - negerkite alkoholio ant tuščio skrandžio


Niekada. Vanduo ir maistas atskiedžia alkoholį ir neleidžia skrandžiui jo greitai įsisavinti. Jeigu jūsų skrandis tuščias- nusigersite greičiau ir apsinuodysite stipriau. Koks skanus bebūtų alkoholio turintis gėrimas,- turite suprasti jog geriate nuodą, žalojantį jūsų ląsteles.Kuo riebesnė bus jūsų užkanda,- tuo sunkiau alkoholis praeis per skrandžio barjerą. Riebalai padengia skrandžio gleivinę, todėl alkoholį įsiurbti tampa sunkiau.Liaudiškas metodas, kurį girdėjome vartojant yra paprastas- vieną kiaušinį reikia sumaišyti su vienu sviesto šaukšteliu ir visa tai suvalgyt prieš vakarėlį. Skamba tikrai nesveikai ir labai drastiškai, nes toks daiktas yra tikras rimbas jūsų kasai ir tulžies pūslei. Todėl- geriau būtų jei tą kiaušinį iškeptumėte ant sviesto ar alyvuogių aliejaus- vis mažiau sudirgintumėte skrandį.O geriau prieš baliuką užkąskite. Neaišku kuo būsite vaišinami, todėl geriau nerizikuokite. Ir jeigu jau nutarėte žaloti savo sveikatą- užkąskite riebiau.

Negerkite alkoholinių koktelių sumaišytų su gazuotais gėrimais. Tikrai nusilesite kaip žvirbleliai. Gazuoti alkoholiniai kokteliai per skrandžio gleivinę įsiurbiami žymiai greičiau nei kiti alkoholiniai gėrimai. Todėl vakarėlyje rinkitės tik tokius gėrimus kurie yra nemaišyti. Na, jeigu vaišinatės kokteiliu- rinkitės tokį, į kurį įeis paprastas vanduo ar vaisių sultys.

Senas liaudiškas teiginys, jog mažiau apsinuodijama geriant skaidrius ir nemaišytus gėrimus yra tiesa. Taigi, baliuje būkite išrankūs ir pasirinkite tik vieną, geriau skaidrų gėrimą. Ir gerkite jo kuo mažiau.

Amerikiečiai mėgsta kokteilį iš viskio su pienu. Kokteilis nėra kažkuo ypatingas, tačiau buvo sukurtas siekiant mažiau apsinuodyti alkoholiu. Senos moteriškės pastebėjo, jog išgėrus pieno stiklinę prieš pakeliant taurelę apgirstama mažiau. Jeigu alkoholį maišysite su pienu- tikrai savęs neapsaugosite. Pienas turi būti išgertas prieš pat vartojant alkoholį. Mat pienas padengia skrandžio gleivinę ir skrandžiui alkoholį įsiurbti yra sunkiau.
Lygiau tuo pat tikslu kartais siūloma išgerti alyvuogių aliejaus šaukštelį prieš pakeliant taurelę. Vėlgi- alyvuogių aliejus neleis alkoholiui taip lengvai prasiskverbti pro skrandžio gleivinė. Tačiau jis privers stipriai susitraukti jūsų tulžies pūslę ir sudirgins kasą. Vargu ar jūs norėsite tokio malonumo.

Liaudiškos priemonės nuo pagirių - kas tikrai padeda


Miegas
Pirmiausia - svarbiausia priemonė- laikas ir miegas. Tiesiog apsikabinkite pagalvę ir miegokite. Leiskite savo organizmui apsivalyti pačiam ir jam netrukdykite. Miegas- geriausias vaistas.
Dušas
Na o, jeigu iš ryto - į darbą? Prieš gerdami kavą,- skubėkite į dušą. Geriausia, jeigu jūsų dušo vandens temperatūra bus maloniai šilta. Šaltas vanduo, deja gali būti pernelyg didelis stresorius. Jeigu jau mėgstate ekstrymą, - tada bandykite kaitalioti apsipylimus šiltu ir vėsesniu (bet ne lediniu) vandeniu.
Skausmą mažinantys vaistai
Išlindote iš dušo kabinos? Galva skauda? Rankos dreba? Pykina? Tikrai neapsieisite be visiems įprastų ir vaistinėse be recepto parduodamų vaistų nuo galvos skausmo.
Daug daug vandens
Taigi, vaistus išgėrėte. Tačiau skrandis nedirba. Ir kaip gi jūs jam įsakysite dirbti, jeigu prieš tai visą vakarą o gal ir kelis nuodijote ir neleidote jam dirbti. Teks gražiai kalbinti skrandį siūlant jam vandenį. Daug daug vandens. Ir geriau, kad šis vanduo būtų švelniai rūgštus. Nepatingėkite mineralinio vandens praskiesti citrinos sultimis ir pirmyn. Visą dieną nepaleiskite mineralinio vandens butelio iš rankų.
Sultys ir citrusiniai vaisiai
Turite namuose apelsinų? Nepatingėkite išsispausti sulčių iš 3-4 apelsinų.Šviežiose apelsinų sultyse daug vitamino C ir kalio, kurį alkoholis tiesiog iššlavė iš jūsų organizmo. Neturite sulčiaspaudės? Valgykite apelsinus. Padeda. Tikrai. Ypač jeigu cukraus kiekis yra sumažėjęs.  Jeigu apelsinų sulčių negalite išsispausti- gerkite pomidorų sultis. Tiks net ir iš pakelio.
Kefyras
Neturite sulčių? Pasižvalgykite po šaldytuvą. Geriau pasijusite gerdami kefyrą praskiestą pusiau gazuotu vandeniu.
Citrinų sultys
Jeigu labai silpna- pasidarykite tokį jėgas atstatantį kokteilį.

Kokteilis nuo pagirių


Jums prireiks
2 arbatinių šaukštelių šviežiai spaustų citrinų sulčių
1 stiklinės mineralinio vandens
1 arbatinio šaukštelio cukraus

Viską išmaišykite. Gerkite lėtai, po gurkšnelį. Jokio alkoholio į šį kokteilį nedėti. Susitarėme?

Raugintų agurkų rasalas

Senai patikrinta liaudiška priemonė- raugintų agurkų ar raugintų kopūstų rasalas. Jame daug rūgšties, mineralinių medžiagų ir kaip bebūtų keista- vitaminų.

Imbiero arbata

Imbieras nuo seno garsėja kaip puiki sveikatą taisanti priemonė. Jeigu sugebate išlipti iš lovos,- išsivirkite imbiero arbatos. Akyse tikrai prašviesės. Jeigu patys to padaryti negalite,- paprašykite artimųjų,kad jums jos išvirtų.

Imbierinis gėrimas nuo pagirių


Kaip pasiruošti šį gėrimą?

Pats paprasčiausias būdas - atpjaukite geroką gabalą imbiero šaknies (2-3 cm  ilgio). Nulupkite žievę, supjaustykite išilgai arba gabalėliais. Užpilkite 2 vandens stiklinėmis ir lėtai pavirinkite ant mažos ugnies 10 minučių. Kai arbata šiek tiek atvės įmaišykite į ją šviežiai spaustų apelsinų sulčių ir 2 valgomuosius šaukštus medaus. Jeigu neturite apelsinų sulčių- įspauskite pusės citrinos sultis.
Šį jėgas atstatantį gėrimą reikia gerti kas pusvalandį  po stiklinę. Praeis ir pykinimai ir visas blogumas.


Kiti tradiciniai pagirių gydymo metodai


Anglijoje ir Airijoje pagirias mėgstama gydyti iš ryto gerai papusryčiaujant. Pusryčiams reikėtų išsikepti kiaušinienės ant lašinukų, suvalgyti gerą  sumuštinį, gerti kuo daugiau pomidorų sulčių.
Italijoje po gero vakarėlio stengiamasi gerti kuo daugiau stiprios juodos kavos.
Kiniečiai pagirias gydo gerdami stiprią žaliąją arbatą.
Meksikiečiai mėgsta virti riebią sriubą su česnaku ir aštriais prieskoniais. Dažniausiai tai sriuba iš jaučio uodegos.
Amerikiečiai neapsieina be kokteilio ,, Kruvinoji Meri".

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą