Svarbiausias įrašas

Ar vitaminai akims gali apsaugoti nuo glaukomos?

Ką daryti kad nagai nelūžinėtų?

Ką daryti kad nagai nelūžinėtų?


Mūsų rankos be perstojo dirba. O nudirbti darbai, deja atsiliepia ir jų savijautai bei grožiui. Skilinėjantys ir lūžinėjantys nagai,- deja beveik kiekvieną moterį paliečianti problema.
Kaip prižiūrėti silpnus nagus?

1. Laikykite nagus sausai

Jeigu nutarėte plauti indus ar užsiimti namų ruoša, sodo ar bet kokiais kitokiais darbais - maukitės pirštines. Geriausios rankas ir nagelius saugančios pirštinės yra tokios, kurių vidus išklotas medvilne. Ilgai mirkę vandenyje nagai džiūdami skyla. Nagams taip pat kenkia ne tik vanduo, bet ir visi buityje naudojami chemikalai. Kokie jie bebūtų Amway ar iš parduotuvės- chemija kenkia visiems.

2. Teisingai prižiūrėkite savo nagus

Jūsų nagai neturi trukdyti normaliam gyvenimui ir darbui. Sveikiausi nagai yra gražiai nukarpyti. Nagų galiukai turi būti kerpami apvaliai- pagal nago formą. Jokiu būdu ne smailiai ar kvadratiškai.

Kai tepate rankas kremu- o tą reikia pradėti daryti reguliariai - nepamirškite juo sutepti ir nagų bei švelnios odos aplink juos.

3.Niekada nekirpkite sausų nagų

Nagų kirpimas nuo senovės buvo laikomas rimtu reikalu. Paslaptingo čia nieko nėra, tačiau jeigu jūsų nagai yra jautrūs- visiškai sauso nago kirpti nereikėtų. Prieš kirpdamos nagus, pamirkykite juos šilto muiluoto vandens ar šilto aliejaus vonelėje bent kelias minutes. Nagus taip pat gelite kirpti  pat išlipusios iš vonios- vos tik apdžiūvusios. 

4. Atpraskite kandžioti savo nagus

Pasirodo, jog šis įprotis kankina ne tik paaugles. O jis ne tik atsiliepia jūsų nagų grožiui, bet ir jūsų sveikatai.

4. Prižiūrėkite odeles aplink nagus

Įpraskite naudotis manikiūrinėmis žirklutėmis ir šių odelių nelupinėkite.
Nusipraususios, nepmirkškite sutepti savo rankelių ir nagų rankų kremu . Geriausia rankų kremą laikyti patogioje vietoje- šalia lovos ir  rankinėje. Taip visuomet prireikus galėsite sudrėkinti savo džiūstančias ranakas ar nagus.  

5. Venkite aštrių nagų priežiūros produktų 

Vienas iš labiausiai nagams kenkiančių produktų yra nagų lako valiklis. Ypač nagams kenkia valikliai, kurių pagrindas yra acetonas. Jis tiesiog tirpdo nago plokštelę. Parduotuvėse jau yra nagų lako valiklio be acetono. Pradėkite naudoti tik tokį. Na, o auksinė taisyklė- nagų lako valiklį naudoti ne dažniau kaip du kartus per mėnesį.

6.Naudokite nagų stiprinimo priemones

Parduotuvėse jau yra nagus stiprinančių priemonių. Jos yra dengiamos tiesiog ant nago plokštelės.

7. Stiprinkite savo nagus aliejaus vonelėmis


Jau senovės gražuolės pastebėjo, jog silpnus nagus galima sustiprinti juos pastoviai mirkant šilto aliejaus vonelėse. 
Gydymui prireikia maždaug mėnesio. Pirmąją savaitę,nagai paprastai kasdien mirkomi šiltame aliejuje  po 10-15 minučių. Po to aliejaus perteklius tiesiog nuvalomas servetėle. Po savaitės juos galite aliejuje mirkyti bent po du kartus per savaitę. Kitas likusias mėnesio savaites, mirkykite nagus alyvuogių aliejuje du kartus per savaitę. 

7. Retsykiais pamasažuokite savo rankas

Rankų masažas ne tik senovės Rytų gražuolių išmislas. Tai sveikatą puoselėjanti procedūra. Kad rankos būtų gražesnės, jas geriausia pamasažuoti vakare prieš miegą. Masažuoti galima su kremu arba aliejumi. Kad nagai būtų stipresni- galite į aliejų įlašinti ir vitamino E lašelį.

8. Pradėkite gerti  daugiau vandens

Odos ir nagų bei plaukų būklė gerėja geriant pakankamai vandens. Kad jūsų organizmo vandens poreikiai būtų patenkinti- stenkitės per dieną išterti ne mažiau kaip 8 stiklines vandens.


9.Pradėkite taisyklingai maitintis

Graži spindinti oda ir blizgantys  nagai- sveikatos požymis. O sveikatą pradedame saugoti taisyklingai maitindamiesi. Odos ir nagų būklę gerinantys maisto produktai turi būti turtingi vitaminais. Labiausiai jiems tinka vitaminas E, Vitaminas A ir biotinas. Į vaistinę papildomai šių vitaminų bėgti reikia tik tuomet, kai juos paskiria gydytojas. O natūraliai jų aptiksite - raudonos ir geltonos spalvos daržovėse, žaliose lapinėse daržovėse. Biotino yra virtuose kiaušiniuose, grūdinėse kultūrose, kalafioruose, kepenėlėse ir žinoma- skaniuose avokaduose. Visi šie maisto produktai padės sublizgėti jūsų odai, plaukams ir nagams.

Būkite sveiki ir gražūs.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą