Svarbiausias įrašas

Ar vitaminai akims gali apsaugoti nuo glaukomos?

Naminės plaukų skalavimo priemonės blizgantiems plaukams

Tik natūralios naminės plaukų skalavimo priemonės blizgantiems plaukams

Jūsų dėmesiui sveikos ir natūralios blizgesį plaukams suteikiančios priemonės



1. Kavos nuoviras ir kavos kaukės

Kavos nuoviras tinka tamsiaplaukėms. Jis suteiks blizgesio juodiems ir rudiems plaukams.

Kaip ruošti tokį nuovirą?


Užpilkite 3 arbatinius šaukštelius maltos kavos 500 ml verdančio vandens. Uždenkite indą ir leiskite jam nusistovėti. Skalaukite šiuo atvėsusiu nuoviru švarius plaukus. Jeigu manote, jog nuoviras pernelyg stiprus- galite jį šiek tiek praskiesti.


Beržo lapų ir beržo pumpurų nuoviras


Daugiau tinka tamsesnių plaukų savininkėms. Nuovirą pasiruošite visiškai paprastai. Surinktus šviežius beržų lapus (gerą saują) supjaustykite. 2 valgomuosius šaukštus smulkintų beržų lapų užpilkite 1 stikline verdančio vandens ir palikite 15-20 minučių nusistovėti. Po to nukošti ir šiuo nuoviru skalauti plaukus. Taip skalauti galima 2-3 kartus per savaitę. Pamatysite, plaukai ne tik pradės blizgėti bet ir sustiprės.

Obuolių žievelių nuoviras 

Šis nuoviras suteiks ne ti blizgesio jūsų plaukams. Jie taps purūs ir švelnūs lyg šilkas. Šį nuovirą irgi nesunku pasiruošti pačioms. Tereikia nuskusti 3-4 obuolius ir jų žievę užpilti 1 litru vandens. Viską užvirinti ir leisti atvėsti. Nuokoštu nuoviru skalauti plaukus kiekvieną kartą po plovimo.

Kontrastinis dušas


Išbandytas Indijos gražuolių metodas. Teigiama, jog kontrastinis dušas padeda sutankinti ir sustiprinti slenkančius plaukus ir suteikia jiems blizgesio. Metodo esmė paprasta. Praktiškosios indės pastebėjo, jog išplovus galvą šiltu vandeniu, plaukų svogūnėliai atsipalaiduoja, ir todėl šukuojant plaukus, jie lengviau slenka. Kad plaukų svogūnėlių tonusas būtų geras, tuoj pat išskalavus galvą, rekomenduojama pastovėti po vėsaus vandens srove- taip plauko svogūnėlis užsidaro ir pagerėja kraujotaka į plaukų šaknis. Metodas, deja gan pavojingas vyresnio amžiaus žmonėms. Galvos šaltai jiems laikyti nereikėtų. Be to, tikrai ledinio ar labai šalto vandens ant galvos pilti taip pat negalima. Jis turėtų būti maloniai vėsus. 

Citrinos sultys ir actas

Citrinų sultys ir actas - seniausiai ir geriausiai žinoma plaukų priežiūros priemonė. Tiek citrinos sultys, tiek actas plaukams suteikia žvilgesio, juos suminkština ir suteikia purumo.
Kad jūsų plaukai atgautį blizgesį- į vieną litrą šilto vandens įpilkite 1 valgomąjį šaukštą citrinos sulčių arba acto. Taip plakus skalaukite kiekvieną kartą, išsiplovusios galvą. Šis metodas tinka ir šviesiaplaukėms ir tamsiaplaukėms.

Būkite gražios ir sveikos. 


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą