Svarbiausias įrašas

Ar vitaminai akims gali apsaugoti nuo glaukomos?

5 minutės meditacijai

5 minutės meditacijai - kam jų reikia?

Žodį meditacija mėgsta kartoti ne vienas ir ne du sveikos gyvensenos propaguotojai. Pažvelgus iš šalies, atrodytų, jog meditacija yra tikrai sudėtingas dalykas, kuriam reikalingas kasdienis pasiruošimas, atskiras kambarys ir dar daug daug papildomų dalykų. Pasirodo, jog iš tikrųjų taip nėra. Kiekvienas iš mūsų meditacijai gali paskirti 5 savo gyvenimo minutes kasdienai. Taip ir matau nustebusias akis - ir kam to reikia.-paklausite jūs. Pasirodo, meditacija yra naudinga sveikatai. 2014 metais amerikiečių žurnalas  Social Cognitive and Affective Neuroscience, jog reguliarūs meditacios užsiėmimai gali sumažinti jūsų nerimo lygį net iki 22 procentų. Sutikime, išbraukti vieną penktadalį streso iš savo gyvenimo tikrai geras daiktas. Taigi , kaip tai įvyksta? Pasirodo meditacija moko mus susikaupti ties šia minute ir taip nubaidomas nerimas dėl to kas gali įvykti rytoj arba pasimiršta pergyvenimai apie tai kas įvyko vakar. Iš esmės jums nieko daugiau nereikia, tik rasti per dieną 5 minutes laisvo laiko.

Kaip tai atliekama?


Pirmiausia pasiruoškite. Susiraskite laikmatį- tiks ir paprastas žadintuvas. Pasiimkite mėgiamą bloknotą, rašiklį ir susiraskite ramų kampelį. Pageidautina, jog kambaryje būtų švelnus apšvietimas. Nepainiokite švelnios šviesos su prietema. Atsisėskite tiesiai jums patogioje kėdėje, nusiaukite batus ir nusiimkite kojines.. Štai ir viskas. Galite pradėti.

1 minutė


Tiesiog giliai kvėpuokite.Leiskite savo rankoms ilsėtis ant savo šlaunų. Kojas pražerkite dubens plotyje. Jeigu norite,- galite užsimerkti. Jeigu jums patinka- būkite atsimerkč, tačiau savo žvilsnio nesutelkikte į nieką. Tiesiog žvelkite per 2-3 metrus į priekį. Prityrę medituotojai teigia, jog geriau medituoti ir atsimerkus ir užsimerkus tuo pačiu kartu. Užsimerkus yra lengviau susikaupti savo viduje. Tačiau atsimerkus jūs išmoksite atsipalaiduoti ir nekreipti dėmesio į išorinius dirgiklius. Taigi, kvėpuokite ir stenkitės pajusti savo pėdas ant grindų.. Jas gali šiekt tiek kutenti. Arba jūs galite pajusti medį liečiantį jūsų pėdas.Tai iš esmės nėra pernelyg svarbu. Pasistenkite kvėpuoti giliau. Kvėpuokite taip kaip jums patogu- per burną arba per nosį. Įkvėpkite suskaičiuodami iki 4, iškvėpkite skaičiuodami iki 6.

2 minutė


Įsitaisykite patogiai. Nustokite skaičiuoti ir tiesiog kvėpuokite jums patogiu ritmu. Pasistenkite pajusti savo kvėpavimą- gilus jis ar paviršinis? Jeigu pavyks- palyginkite šį kvėpavimą su tuo kvėpavimo būdu, kuris yra jums įprastas. Dažniausiai visą dieną žmonės kvėpuoja silpnai, o jų įkvėpimai būna trumpi,- dėl ko deguonies į jų smegenis priteka mažiau, o dėl to didėja ir nuovargis.. Pasistenkite pajusti kaip jūsų kūnas kvėpuodamas kyla į viršų ir leidžiasi žemyn. Tai visai paprasti raumenų judesiai- kylantys nuo pilvo pečių link. Ar jaučiate?

3 minutė


Stenkitės išlikti susikaupę ir kvėpuokite toliau. Tiesiog laisvai kvėpuokite, Jeigu kokia nors mintis stengiasi atitraukti jūsų dėmesį- nevykite jos šalin. Tiesiog įsivaizduokite, jog ši mintis yra lengvas debesėlis, kuris tuoj nuplauks šalin. Taip savo rūpesčius paverskite lengvais debesėliais,- kuriuos galite tiesiog nustumti iš savo akiračio. Argi ne puiku, jog ši mintis nebegraužia jūsų? Jeigu kokia nors mintis įkyriai neatstoja - užsirašykite ją .Ir vėl grįžkite prie kvėpavimo.

4 minutė


Nebekreipkite dėmesio į savo kvėpavimą. Tiesiog sėdėkite.Ramiai sėdėkite ir priminkite sau, jog nereikia niekur skubėti ar verstis kūlvirsčia ir ką nors keisti.


5 minutė



Padėkokite visiems už tai, už ką galite būti dėkingi.Kad ir už šį puikų laiką, kurį galėjote praleisti medituodami. Lėtai mintimis grįžkite prie to, kaip jūs šiuo metu jaučiatės. Pajuskite savo atsipalaidavusius raumenis ir ramų širdies plakimą. Lėtai atsimerkite (jeigu buvote užsimerkę), atsistokite ir grįžkite prie savo darbų. Ramūs, žvalūs ir susikaupę.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą