Svarbiausias įrašas

SILOSAS

Sveikas maistas- skanus maistas

 Į šį straipsnį krausiu prosenelių patarimus, kaip išlaikyti ir išsaugoti sveiką maistą.

Kiek surasiu- tiek sudėsiu. 


1.Kaip išsaugoti tik ką pamelžto pieno skonį ir kokybę?

Proseneliai darė tik taip- šviežiai pamelžto pieno bidonėlį statė į šalto vandens kibirą. Taip šviežiai pamelžto pieno skonis išlieka ilgiau.

2. Kaip pervežti transportuojamą pieną iki supirkėjo?

Proseneliai darė taip- siūlė pamelžto pieno bidonus uždengti labai šlapiais audeklais juos vežant iki supirkėjo. Tai šitaip darė amerikiečiai, kurie patys vežė pieną iki supirkėjo. Savaime suprantama, jog tiesiai šviesiai ant pieno bidonų skudurų jie nemėtė, o juos prieš tai uždengdavo polietileno plevėle ir tik ant jos dėdavo švarų šlapią ir šaltą audeklą. Šiais laikais pieną šaltai pervežti galima ir ne tik jį uždengus šlapiu audeklu, galima dengti ir sausu ledu. Tačiau prosenelių išmintį verta prisiminti.