Svarbiausias įrašas

Ar vitaminai akims gali apsaugoti nuo glaukomos?

Kaip patiems pasigaminti baltyminį kokteilį?

Kaip patiems pasigaminti baltyminį kokteilį? 



Baltyminiai kokteliai yra brangus malonumas. Jie yra įvežami iš užsienio ir neretai jų kaina yra gerokai išpūsta. Tačiau juos vartoti rekomenduoja fitneso mitybos specialistai, treneriai ir visi kas tik netingi.

Kam iš tikrųjų gali parversti šie kokteiliai ir kam gi jie reikalingi?
Baltyminiai kokteiliai visų pirma yra skirti tiems, kam būtina gauti pakankamą kiekį baltymų per dieną.. Į tokią kategoriją patenka intensyviai sportuojantys sportininkai, mažai valgantys ir turintys valgymo sutrikimų asmenys, sergantys kai kuriomis ligomis- pavyzdžiui esant nudegimams, o taip pat skaičiuojantys kalorijas ir metantys svorį asmenys.
Šie kokteiliai turi jus aprūpinti pakankamu baltymų kiekiu, tam, kad būtų užtikrintos jūsų organizmo funkcijos.
Tačiau baltyminius koktelius galite susiplakti iš namuose esančių produktų, neleisdami pinigų brangiai kainuojantiems patentuotiems mišiniams.
Ir tam tikrai nereikės pernelyg didelių išlaidų.


Taigi kaip plakamas baltyminis kokteilis?


1 žingsnis - pasiruoškite elektrinį plaktuvą ir į jį supilkite 1 puodelį paprasto arba sojos pieno. Jeigu skaičiuojate kalorijas - kokteiliui naudokite nugriebtą, sumažinto riebumo arba liesą pieną.

2 žingsnis - pridėkite į kokteilį 1 valgomąjį šaukštą riešutų sviesto arba tiesiog sumeskite saujelę šviežių riešutų - tiks migdolai arba lazdyno riešutai. Jeigu į kokteilį pilsite riešutus- geriau juos prieš tai sumalkite elektrinėje trintuvėje.

3 žingsnis - pridėkite į kokteilį varškės arba sūrio. Geriausiai tinka liesa varškė arba neriebus rikotos sūris.Atminkite- sūriuose daug riebalų, todėl jo reikėtų tikrai labai nedaug- valgomojo šaukšto ar dviejų.

4 žingsnis - įmaišykite į kokteilį jogurto. Rinkitės natūralų ir liesą jogurtą, kuriame nebūtų kvapų, saldiklių ir cukraus. Jeigu jogurtas bus riebus- suvartosite tikrai daugiau kalorijų nei reikia.

5 žingsnis - pagardinkite savo kokteilį vaisiais ar uogomis. Tiks tai, ką turite- šaldytos mėlynės, šaldytos braškės ar pusė banano.

6 žingsnis - suteikite savo kokteiliui tekstūrą pridėdami į jį avižinių dribsnių.
.
Baltyminius kokteilius galima gardinti cinamonu, imbieru arba vanile.

Štai ir viskas.

Pabaigai pateiksime keletą baltyminių kokteilių receptų.


Mažai baltymų turintis baltyminis kokteilis su žemės riešutais


Išeiga

3 stiklinės

Jums prireiks

1 puodelio varškės
1 puodelio maltų žemės riešutų arba 2-3 šaukštai riešutų sviesto
1 puodelio lieso pieno

Viską suplakti plaktuve. Jeigu labai neskanu- galite pagardinti cukrumi pagal skonį. Tačiau tai nėra gerai.Viską suplakus į trintuvę sudėti apie 12 ledo kubelių ir dar kartą suplakti. Išpilstykite į stiklines ir tuoj pat gerkite. Geriausia gerti  per šiaudelį ar valgyti kaip ledus- šaušteliiu.

Perspėjimas - žemės riešutai- stipriai alergizuojantis maisto produktas ir tinka ne visiems. Įsitikinkite, jog nesate jiems alergiškas


Kiaušinio baltymų kokteilis


Išeiga

4 stiklinės

Jums reikės

1 stiklinės kiaušinio baltymų
1/2 stiklinės apelsinų sulčių
1/2 stiklinės ananasų sulčių
1/4 stiklinės mandarinų skiltelių
1/4 stiklinės ananasų skiltelių
1/2 stiklinės pieno arba lieso jogurto
1/2 banano
1 stiklinė riešutų sviesto

Kiaušinių baltymus, apelsinų sultis, ananasų sultis ir mandarinus ir ananasus sudėti į plakutvą ir suplakti. Užpilti pienu, įmesti saujelę šaldytų uogų, pusę gabalėliais supjaustyto banano, dar kartą suplakti. Išpilstyti į stiklines ir gerti. Gerti tuojau pat arba atšaldytą.

Skanaus:)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą