Svarbiausias įrašas

Ar vitaminai akims gali apsaugoti nuo glaukomos?

Dantis saugantys maisto produktai

Dantis saugantys maisto produktai ( arba Patys sveikiausi dantims maisto produktai)


Šiame sąraše pateikiami patys naudingiausi maisto produktai, kurie stiprina jūsų dantų sveikatą.

1. Vaisiai


Dantis saugo obuoliai, kriaušės ir guavos vaisiai.
Visi šie vaisiai vienaip ar kitaip skatina seilių išsiskyrimą. O seilės yra natūralus tirpiklis, natūraliai ištirpdantis dantis minkštinantį cukrų ir nuplaunantis ant dantų nusėdusius pigmentus. Seilės taip pat kovoja su burnos ertmėn patenkančiomis bakterijomis.

2. Daržovės


Agurkai ir kalafiorai - labiausiai seilių išsiskyrimą skatinančios daržovės. O kuo daugiau išsiskiria seilių,- tuo geriau plaunami dantys.

3. Pieno produktai


Sūris - ne tik aprūpina jus baltymais, kalciu ir fosforu. Gydytojai teigia, jog sūris puiki dantų emalį stiprinanti priemonė. Sūris taip pat sumažina burnos ertmės rūgštingumą. Yra teigiančių, jog sūris yra tokia pat puiki dantis sauganti priemonė kaip ir dantų pasta.

4. Sėklos


Sezamo sėklos. Nuo seno žinoma, jog sezamo sėklos nuvalo dantų akmenis. Tačiau čia glūdi mažytė paslaptis- jas reikia kramtyti lėtai ir ilgai.


5. Žuvis


Valgydami žuvį, jūs gausite pakankamai mineralų kalcio ir fosforo. Jeigu valgysite riebią žuvį - apsirūpinsite vitamino D atsargomis. Visos šios medžiagos stiprina jūsų kaulus ir dantis.

6. Prieskoninės daržovės


Svogūnai ir česnakai kovoja su bakterijomis. Tai yra jie užmuša burnos ertmėje esančias bakterijas. Valgykite šviežius svogūnus ir česnakus, kad kovotumėte su danties ėduonį sukeliančiomis bakterijomis.


7. Egzotiniai vaisiai


Ananasai ir citrinos garsėja dantis balinančiomis savybėmis. Negana to, valgydami ananasus galite atsikratyti dantų akmenų ir dantų apnašų.

8. Salotos


Gūžinės salotos (Lactuca sativa), Rukola ir pekino kopūstai yra gamtos dovana jūsų dantims. Visos šios salotos turi medžiagų, kurios ant jūsų dantų palieka apsauginę plėvelę. Šu plėvelė saugo nuo rūgščių, bakterijų ir dažiklių poveikio. Todėl neužmirškite, jog salotos turėtų kuo dažniau puikuotis ant jūsų stalo.

9. Prieskoniai


Imbieras ir bazilikas - dar viena stebuklinga bakterijas naikinanti priemonė. Šiuose prieskoniuose yra daug baktericidinių ir uždegimą mažinančių medžiagų. Jie kaunasi ne tik su burnos ertmėje gyvenančiomis bakterijomis, bet ir slopina dantenų uždegimą.

10. Japoniški grybai


Apie tai, jog šitake grybai stiprina imunitetą tur būt girdėjo ne vienas. Tačiau šie grybai taip pat slopina burnos ertmėje gyvenančių žalingų bakterijų augimą.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą